Positiivisen ajattelun kehittäminen

Tuntuuko siltä, ettet ole onnellinen etkä onneton? Heräät aamulla rutiininomaisesti, menet töihin ja suoriudut jotenkuten tehtävistäsi. Palaat kotiin, syöt ja katsot televisiota, menet nukkumaan ja seuraava päivä toistuu samalla kaavalla? Keskustellessasi ystäviesi kanssa saatat huomata, että monella muullakin päivät kuluvat samalla tavalla. Eletään siis normaalia elämää, vai voisikohan se sujua jotenkin paremmin? Ongelmaan on vain yksi ratkaisu eli se, että eletään tässä hetkessä ja hyväksytään se, mikä kuuluu elämään. Ajattelumallia voi kehittää myös eteenpäin.

Valta on sinulla

Monelle voi olla epäselvää, kuka oikein on pohjimmiltaan. Identiteetti saattaa rakentua kokonaan jonkin osa-alueen varaan, esimerkiksi ammatti määrittää identiteetin. Olen lääkäri, olen siivooja, olen myyjä. Tunteemme saattaa määrittää oloamme: olen surullinen, vihainen. Keskitymme liikaa yhteen osa-alueeseen. Emme ole pelkästään sitä, mitä ammattimme tai tunteemme sillä hetkellä määrittelee. Olemme jotain paljon enemmän. Mielemme antaa ehkä ymmärtää jotain muuta, mutta olemme jotain suurempaa. Jokaisella meissä on vahvuuksia, joita emme aina tiedosta. Olemme paljon vahvempia, mitä arjessa uskomme. Jokaisella meistä on salaisia voimavaroja, jotka pitäisi löytää ja valjastaa käyttöön. Arvosta itseäsi, älä anna jonkun ohimenevän tunteen määrittää itseäsi.

Valitse tämä hetki

Elä tässä hetkessä, sisälsi se mitä tahansa. Älä takerru epäolennaisuuksiin ja ohimeneviin tunteisiin. Keskity siihen mikä on sinulle tärkeää. Vain sinä itse voit muuttaa elämääsi, ja olosuhteita, joissa elät. Mieti jokaisen tekemäsi päätöksen kohdalla mitä siitä seuraa. Kehittääkö se toteutuessaan elämääsi ja sinua, viekö se parempaan suuntaan? Älä anna muiden määritellä elämääsi. Mieti, mikä on sinulle parasta ja ala muuttaa elämääsi siihen suuntaan, joka tuottaa eniten iloa. Kukaan meistä ei voi elää montaa päivää kerrallaan. Keskity siihen mitä teet. Ole läsnä ja vietä aikaa itsellesi tärkeiden ihmisten kanssa.

Hallitse reaktioitasi

Todellisuutemme koostuu niistä ajatuksista, joita mielessämme pyörittelemme. Huomaamme ne asiat, joita ajattelemme, ja joihin keskitymme. Elämässä tapahtuu paljon asioita, joihin emme voi vaikuttaa. Asia, jota voimme hallita ja johon voimme vaikuttaa on se, miten itse suhtaudumme. Jos joku etuilee kauppajonossa, saattaa verenpaine nousta ja tekee mieli tiuskaista jotakin. Muiden käyttäytymiseen emme voi vaikuttaa, mutta omaan reaktioomme voimme. Jos kykenet hillitsemään reaktiosi, olet voittaja. Asioista voi sanoa monella eri tavalla. Valitse ystävällinen tapa, ja unohda muille kiukuttelu. Ystävällisyys tuo ystävällisyyttä myös ympärillesi.

Olet paras itsenäsi

Moni miettii ihan liikaa, mitä muut ajattelevat. Et kuitenkaan voi lukea toisten ajatuksia, joten miksi käyttäisit aikaa sellaisten asioiden arvailemiseen, joita et voi tietää. Tämä luo turhaa negatiivisuutta elämääsi. Muiden ajatuksilla ei ole väliä, tärkeintä on miettiä sitä, mitä itse ajattelet. Voit saada aikaan mitä tahansa, kunhan asetat itsellesi tavoitteita ja pidät niistä kiinni. Tavoitteiden eteen joutuu ponnistelemaan. Pidä tavoitteesi kirkkaana mielessäsi. Älä anna muiden mielipiteiden vaikuttaa siihen, miten ajattelet itsestäsi. Näe itsesi arvokkaana ja arvosta omaa aikaasi. Älä vietä aikaa sellaisten ihmisten kanssa, jotka saavat sinut tuntemaan itsesi arvottomaksi. Älä myöskään vertaa itseäsi muihin. Vertaamalla itseäsi muihin aiheutat itsellesi noidankehän, luulet tarvitsevasi aina enemmän jotain ollaksesi onnellinen. Sinulla on tarpeeksi ja riität juuri sellaisena kuin olet.

Elämä on seikkailu

Elämä on seikkailu, jossa matka on tärkeämpi kuin määränpää. Olemme perillä joka hetki. Nauti elämästäsi, äläkä lykkää onnellisuutta sellaiseen hetkeen, joka ehkä joskus tapahtuu. Elämästä nauttiminen vaatii keskittymistä hetkeen. Jokainen hetki on lahja, jota pitää osata arvostaa. Valitse elämästä nauttiminen. Sinussa on jo kaikki, mitä tarvitset ollaksesi onnellinen. Onnellisuutesi ei voi riippua jostakin ostoksesta tai tavarasta. Onni on aina ollut sisälläsi, sinun täytyy vain huomata sen olemassaolo ja vaalia sitä. Onnellisuutesi saattaa piiloutua stressin ja tyytymättömyyden alle. Ole oma itsesi ja päästä onnellisuutesi esiin. Muistuta itseäsi siitä, että olet kaunis joka päivä.